Iako informacione tehnologije pripadaju novom dobu i jedna su od najmodernijih industrija, nisu ostale pošteđene jednog stereotipa: unutar ove industrije radi mnogo više muškaraca nego žena. Na globalnom nivou, u IT-ju radi nešto malo više od 30 odsto žena, a taj procenat je merilo odnosa zaposlenih i u velikim kompanijama kao što su Google (30 odsto), Instagram (31), Facebook (30) i td.

„ U Srbiji su ovi procenti još manji, prema poslednjim istraživanjima, u IT-ju u Srbiji radi deset do petanaest procenata žena. Interesovanje mladih žena za fakultete iz ove oblasti procenjuje se na oko 18 odsto“, kaže Ana Lale iz Kancelarije za IT i eUpravu.

Ovo je bila i jedna od tema SeeIT Summita koji je održan sredinom novembra u Novom Sadu.

„ Žene su perfekcionistkinje. Žele da ono što rade bude savršeno i da budu 100 odsto uverene da je to tako. Zato se ređe obraćaju svojim nadređenim po pitanju unapređenja ili povećanju plate od muških kolega, kod kojih to nije slučaj. Oni su zadovoljni i sa 60 odsto uspeha i idu dalje, javljaju se za unapređenja i za liderske pozicije. To je naravno i situacija koja se dešava i poslovima u IT sferi “, objašnjava Nagme Mordapur sa škotskog univerziteta Edinburg Napier.

Još jedna od otežavajućih okolnosti bi mogao biti stil života.

„ Današnje društvo još nije omogućilo ženama potpunu jednakost, od njih se i dalje često očekuje da se u potpunosti posvete porodici i dužnostima u vezi članova porodice, a IT je industrija koja zahteva dosta predanosti, učenja i rada. Ženama bi trebalo mnogo više podrške“, dodaje Nagme Mordapur.

Ipak, veći broj žena unutar ovih profesija nije borba za jednakost, već jednostavno- poslovna strategija.

„ Jednak broj žena i muškaraca u timovima, to ću da naglasim, nije potreba žena.  To je potreba i muškaraca. Istraživanja su pokazala da variranje u  broju zaposlenih žena i muškaraca u IT-ju prati variranje nekih drugih faktora kao što su kreativnost, inteligencija, i razne druge veštine“, kaže Marija Pavić, direktorka agencije H.art. „ Ispostavilo se da odnos pola- pola, 50 odsto muškaraca i 50 odsto žena u timu daje najbolje moguće rezultate u pogledu inovativnosti, rešavanja problema i slično. Dakle svima je u interesu da stvari budu drugačije“.