Film „Uneasy Lies the Mind“ je prvo filmsko ostvarenje koje je snimano mobilnim telefonom i to iPhone 5. Od dodatne opreme korišćeni su specijalni objektivi, kako bi se zadovoljili standardi kinematografije, ali su sve scene snimane telefonom. Filmadžije su se odlučile za iPhon-ov model umesto 16mm filmske trake, jer im je to bilo mnogo isplativije, a prema njihovim rečima postigli su odlične rezultate.

Najviše glavobolje filmskoj ekipi zadavalo je kratko trajanje baterije, te loše osvetljenje prilikom snimanja scena na otvorenom. S druge strane, telefon se pokazao dobro u više prilika, pogotovo prilikom snimanja scena u pokretu, te jedne scene koja se odvija na toboganu. „Snimali smo dosta napolju po hladnom vremenu, te smo u pauzama rukama grejali telefon kako se ne bi zaledio“, rekao je reditelj filma Riki Fošem i dodao da je postprodukcija zvuka i video materijala rađena u okviru aplikacija koje nudi Apple.

Premijera filma zakazana je za 8. mart na Filmskom festivalu u San Hoseu, nakon čega će početi promocija širom SAD. Ovaj psihološki triler prati razne priče i pomešana sećanja momka koji je pretrpeo tešku povredu glave.