U sali Amerikana, u Domu Omladine otvoren je „IT kutak“ za sve srednjoškolce i studente u kome će mladi od 14 do 25 godina moći da posećuju besplatne radionice, kurseve, seminare i stiču nova znanja iz sveta informacionih tehnologija.

Otvaranje ovog „kutka“ podržalo je Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine, kao i ambasada SAD, koja je najavila ulaganje 50 hiljada evra u opremanje ovog odeljka. Radionicu su svečano otvorili državna sekretarka Tatjana Matić, ataše za medije ambasade SAD u Srbiji - Stiven Stark, i v.d. direktora Doma Omladine, Marko Stojanović.

Procenat korišćenja interneta u zemlji je porastao 5% u odnosu na 2012. godinu a preko 80% srednjoškolaca i čak 65% osnovaca surfuje netom, što preko mobilnih telefona, što preko računara.

Radionica je opremljena najsavremenijim Apple Mecintosh kompjuterima, a planirana je nabavka još računara, 3D štampača i 3D skenera, kao i materijala za robotiku. Kutak neće služiti kao igraonica ili Internet kafe, već kao prostor u kome će se odvijati isključivo obrazovne aktivnost i gde će mladi moći da pokrenu svoje „Start up“ projekte od kojih će neki možda prerasti i u preduzeća.