Aplikacija koja je obradovala mnoge novopečene roditelje zove se Dormi, a služi da pametni telefon pretvori u bejbi monitor, koji vas obaveštava da li vaše dete u susednoj sobi mirno spava ili plače. Kompanija Dormi napravila je aplikaciju koja radi kao senzor i automatski podešava jačinu zvuka, tako da čak iako se telefon nalazi nekoliko metara od deteta, ova aplikacija „kupi“ sve signale i zvukove i odmah vas obaveštava o tome.

U aplikaciji postoji i mogućnost da uključite mikrofon, te da svojim glasom umirite bebu čak iako niste fizički blizu nje. Neke od prednosti koje nosi ova aplikacija je njena multifunkcionalnost, odnosno što omogućava korisniku da čak i kada telefon koristi kao bejbi monitor dobija poruke i obaveštenja o propuštenim pozivima. Isto tako, ukoliko se vaše dete probudi dok pričate telefonom, kratki „bip“ i vibracija će skrenuti pažnju na to.

Aplikacija je podešena tako da radi na svim android uređajima, operativnog sistema 2.3 pa nadalje, a programeri su je namerno tako napravili, da bi ulogu „bebisitera“ mogli da preuzmu smartfonovi starije generacije koji stoje zaboravljeni kod kuće. Dormi radi bez interneta, što je velika prednost, a takođe je prilagođena i potrošnja baterije, pa možete oko deset sati motriti na dete sa samo jednim punjenjem.

Ova aplikacija se može skinuti sa Google play prodavnice i moguće je tokom meseca četiri sata besplatno koristiti ovu uslugu. Aplikacija se naplaćuje ako hoćete da je koristite više sati, ali je prednost što plaća samo jedan uređaj, koji „prima“ obaveštenje i nalazi se pored bebe, dok svi ostali koji dobijaju ova obaveštenja ne plaćaju ništa.