Pod parolom „Saznajte šta je novi hit“ u svetu mobilnih telefona i gedžeta, organizatori najavljuju jedan od najvećih sajmova mobilnih tehnologija, koji se održava od 24. do 27. februara u Barseloni. Mobile World Congress 2014 nastavlja tradiciju sa predstavljenjem novina na svojim štandovima gde učestvuje preko 1700 izlagača, a manifestaciju će otvoriti osnivač Fejsbuka Mark Zuckerberg.

Prošle godine rekord je oboren i u broju posetilaca, pa je ovaj kongres u španskom gradu videlo preko 72 hiljade osoba. Na prošlogodišnjem Mobile World kongresu prisustvovalo je više od 3.400 akreditovanih novinara iz 1500 medijskih kuća iz 79 zemalja sveta. Takođe, ovaj sajam je posetilo i preko četiri hiljade direktora najznačajnih tehnoloških kompanija iz ove sfere, kao i deset puta više drugih vodećih ljudi iz industrije.

Sajam mobilnih tehnologija koji zahvaljajući sve većem odzivu izlagača polako postaje globalna manifestacija, odlična je prilika da se svi posetioci uključe u dešavanja sa tehnologijama koje menjaju svet. Ove godine prvi put na sajmu će svoje uređaje predstaviti i kompanija Prestigio, sve popularnija marka koja proizvodi pametne mobilne telefone, e-book čitače, tablet uređaje i drugo. Ovo je samo jedan od nagoveštaja šta čeka posetioce ovog sajma, kome se prema rečima organizatora vraća devet od deset posetilaca.