Vreme potrebno da stignete iz Njujorka do Londona biće prepolovljeno, pa će vam tako za ovaj prekokeanski let umesto dosadašnjih 7-8 sati biti potrebno tri sata superbrzom letelicom. Pre samo nekoliko dana predstavljen je prototip prvog supersoničnog aviona, koji će biti dugačak 40m sa rasponom krila od 18m.

Avion nosi ime Spike S-512, a na letelici će biti mesta za maksimalno 18 putnika. Neke od prepreka koje će morati da reše projektanti ovog supersoničnog aviona su sledeće: prvo se nameće pitanje kako rešiti štetne zvučne efekte, pa je potrebno tačno odrediti lokacije za „probijanje“ zvučnog zida, a drugo pitanje koje treba rešiti jeste povećanje rastojanja koje može da pređe ovaj avion. Za sada je predviđeno da Spike S-512 može da izdrži putanju od 7400km, ali to nije dovoljno za udaljenije relacije.

Svi koji žele da u svojoj avio floti imaju ovaj avion, nek polako počnu da skupljaju novac, jer 2018. godine Spike S-512 izlazi na pistu, a cena letelice će se kretati između 60 i 80 miliona evra.