Neobična kampanja je pokrenuta u Sjedinjenim državama, kako bi se smanjila buka koju proizvode sirene automobila. Iz organizacije Noise Free America, koja je i pokrenula ovu akciju, apeluje na sve proizvođače automobila da prilagode svoje četvorotočkaše željama kupaca, i smanje buku koja prati svakog vozača i na taj način ometa učesnike u saobraćaju.

Naime, na većini automobila koje poseduju stanovnici ove države, kratkim zvukom sirene se vozač obaveštava o nekoj akciji. Tako recimo, dok se nekad prilikom zaključavanja automobila čulo jednostavno „klik“, sada je taj zvuk zamenjem kratkim zvukom sirene, pa deluje kao da vam je neko „trubnuo“. Ista stvar dešava se ukoliko uključite auto da radi, a onda izađete iz kola da biste recimo očistili sneg sa vašeg vozila. Ako otvarate gepek ili ste previše blizu prišli nekom drugom vozilu u vožnji ili dok se parkirate desiće vam se isti scenario.

Za sada su na nezadovoljstvo korisnika, izazvano jakim zvučnim efektima, pozitivno reagovale vodeće autokompanije poput Forda, Nissana, Lexus, Toyote, koje su unele izmene u svoja vozila. Ako želite da saznate o kakvoj "buci" je zaista reč pogledajte ovde.