Portal na adresi pancevo.city upada u oči po širokom zahvatu tema kao i pismenosti i stilu tekstova. Ujedno, to je i lokalni medij, nastao kao efekat nezadovoljstva njegovih osnivača onim što mediji danas nude.

Evo kako je portal uključio igru reči u svoje ime i ideje: „Nezadovoljni medijskom scenom u gradu mi smo prvog maja 2017-te godine podigli sajt pancevo.city kao grad, sa tim domenom, ali smo ustvari u tom domenu potražili i pronašli igru reči te Pančevo Si Ti, što bi trebalo da znači da preuzmeš svoj deo odgovornosti što svojim činjenjem ili ne činjenjem podižeš ili spuštaš nivo kvaliteta života u gradu Pančevu, kad to kažem mislim i na 9 okolnih sela,“ kaže Nenad Živković, jedan od osnivača portala.

U osnivanju je učestvovalo tridesetak ljudi koji se bave pisanjem ali i IT specijalci. Široki krug autora i saradnika je u međuvremenu postao platforma ovog lokalnog on line medija, objašnjava Nenad Živković: „Naša namera jeste da okupimo ljude svih generacija koji imaju šta da kažu, imaju svoje autentično mišljenje ili pogled na društvenu stvarnost koji žele da taj svoj pogled mišljenje i stav sa javnošću podele i naravno ne osećaju nikakvu vrstu niti dozu straha zbog takvog svog izlaska u javnost.“

Skoro tri stotine autora okupilo se oko ovog on line projekta: „Mnogi od njih su napisali samo jedan tekst, ali nije važno, oni su izrazili svoju pripadnost i svoju naklonost našem sajtu i našoj koncepciji, koncepciji našeg sajta, tako da ćemo mi i nadalje nastojati da širimo krug saradnika ubeđenih da se na taj način i širi krug čitatelja,“ kaže Nenad Živković.

S.Ć.