Jedno od najpoznatijih ekonomskih okupljanja u Srbiji, Kopaonik biznis forum, kolokvijalno nazvan „Srpski Davos“, biće održan od 1. do 4. marta 2020. Glavne preokupacije događaja koji privlači ekonomiste, vlasnike i upravljače preduzeća, bankare, ekonomske organizacije, političare i one koji odlučuju u raznim sferama ekonomije, a, naravno, i medije, sumirane su u slogan: „Industrija 4.0 i povezane teme: izazovi budućnosti.“ Kako su ranije naveli orgnizatori biće reči o „četvrtoj industrijskoj revoluciji, digitalizaciji, obrazovanju, pametnim specijalizacijama, politici zapošljavanja i odlivu mozgova.

Fondacija Registra nacionalnih domena Srbije (RNIDS) organizuje svoju godišnju konferenciju pod sloganom „Tihe internet revolucije.“ Ovo jedanaesto okupljanje u okviru Dana internet domena Srbije (DIDS) biće održano 19. marta. Organizator navodi da će DIDS 2020 postaviti pitanja koja se tiču privatnosti i bezbednesti na internetu, promena koje je internet doneo u oblikovanju biznisa u Srbiji i marketinga globalno. Konferencija koja će biti održana u hotelu „Metropol“ u Beogradu je za posetioce besplatna, ali je neophodna registracija.

Početkom marta u Novom Sadu uporedo će biti održani Sajam knjiga, Sajam obrazovanja i međunarodna umetnička izložba Art Expo. Sajam knjiga i Art Expo su otvoreni od 3. do 9. marta i na njima će biti prisutni domaći i strani izdavači, pisci, galeristi, umetnici, a sve prate i dodele nagrada, tematske izložbe, prodaja. Sajam obrazovanja Perspektive biće održan 4. i 5. marta. Ulaz u prostore Novosadskog sajma je za ove događaje besplatan.

Međunarodni sajam RENEXPO 2020 tradicionalno posvećen energiji, vodama i upravljanju otpadom, biće održan 13. i 14. maja u Beogradu. Sajam prate raznovrsni događaji, konferencije, radionice, B2B sastanci. U programu konferencija dominiraju energetske teme, ali biće reči i o održivom transportu, energetskim menadžerima i drugim temama zelene ekonomije. Mesto sajma je Belexpo centar na Novom Beogradu.

Samit energetike u Trebinju SET 2020 biće održan u ovom gradu 5. i 6. marta. Događaj pod sloganom Energetska budućnost zapadnog Balkana okupiće, kako najavljuju organizatori predstavnike ministarstava i drugih državnih tela iz regiona, predstavnike energetskih kompanija, nevladinog sektora, akademske zajednice  i finansijskh institucija iz sveta. Na sajtu Samita na kom je počela i registracija učesnika najavljene su i tematske celine diskusija: tržište energije, energetska efikasnost i obnovljiv izvori energije. 

Druga po redu regionalna konferencija Innovation Talk 2020 održana je u Beogradu 03. februara. Teme ovogodišnjeg skupa posvećene su inovacijama u startup kompanije i saradnji između korporacija i startapova. Među glavnim govornicima bili su predstavnici međunrodnih fondova i uspešnih startap preduzeća iz Srbije. Konferencija je održana pod pokroviteljstvom kabineta Ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Konferencija PHP Srbija 2019 biće održana u Beogradu 25. i 26. maja u organizaciji GrowIT-ja. Ovaj događaj okuplja preko stotinu IT stručnjaka iz regiona i sveta, kao i veliki broj gostiju. Glavna predavanja biće smeštena u dva dana konferencije, dok će workshop biti održan dan ranije, 24. maja.

Više o događaju na sajtu konferencije https://2019.phpsrbija.rs/

Nedelja Inovacija 2019 održaće se u Beogradu u periodu od 20. do 24, maja, a glavni fokus ove godine biće na povezivanju inovacija i ekonomije uticaja. Najavljeno je da će u toku trajanja Nedelje Inovacija najuspešniji inovatori, pronalazači, industrijski lideri, digitalni divovi, kreatori mišljenja i donosioci promena predstaviti najnovije trendove i inovacije iz oblasti nauke, tehnologije, dizajna, istraživačko-razvojne delatnosti, kao i razvoj novih proizvoda i usluga koji mogu imati značajan uticaj na društvo.

Građani okupljeni oko inicijative Trash Hero Beograd- Svako može biti heroj nastavljaju sa zajedničkim akcijama za čišćenje grada. Jedan od događaja koji sledi je Trash Hero izazov: Avala. Akcija čišćenja Avale najavljena je za 21. april, a posle čišćenja biće organizovan i piknik. Događaj je otvoren za sve građane- volontere.

Više o akciji na FB stranici https://www.facebook.com/trashherobeograd/

FullStuck Konferencija održaće se 13. i 14. aprila u Belexpo centru u Beogradu. Ovaj događaj okupiće preko 500 stručnjaka iz IT sveta, kao i neke od napoznatijih svetskih predavača. Konferenciju FullStuck organizuje IT Connect.

Više o događaju http://itkonekt.com/it-konferencija-beograd/

Potkategorije