Konferencija PHP Srbija 2019 biće održana u Beogradu 25. i 26. maja u organizaciji GrowIT-ja. Ovaj događaj okuplja preko stotinu IT stručnjaka iz regiona i sveta, kao i veliki broj gostiju. Glavna predavanja biće smeštena u dva dana konferencije, dok će workshop biti održan dan ranije, 24. maja.

Više o događaju na sajtu konferencije https://2019.phpsrbija.rs/

Nedelja Inovacija 2019 održaće se u Beogradu u periodu od 20. do 24, maja, a glavni fokus ove godine biće na povezivanju inovacija i ekonomije uticaja. Najavljeno je da će u toku trajanja Nedelje Inovacija najuspešniji inovatori, pronalazači, industrijski lideri, digitalni divovi, kreatori mišljenja i donosioci promena predstaviti najnovije trendove i inovacije iz oblasti nauke, tehnologije, dizajna, istraživačko-razvojne delatnosti, kao i razvoj novih proizvoda i usluga koji mogu imati značajan uticaj na društvo.

Građani okupljeni oko inicijative Trash Hero Beograd- Svako može biti heroj nastavljaju sa zajedničkim akcijama za čišćenje grada. Jedan od događaja koji sledi je Trash Hero izazov: Avala. Akcija čišćenja Avale najavljena je za 21. april, a posle čišćenja biće organizovan i piknik. Događaj je otvoren za sve građane- volontere.

Više o akciji na FB stranici https://www.facebook.com/trashherobeograd/

FullStuck Konferencija održaće se 13. i 14. aprila u Belexpo centru u Beogradu. Ovaj događaj okupiće preko 500 stručnjaka iz IT sveta, kao i neke od napoznatijih svetskih predavača. Konferenciju FullStuck organizuje IT Connect.

Više o događaju http://itkonekt.com/it-konferencija-beograd/

U Belexpo centru u Beogradu održaće se sajam zapošljavanja TOP JOB koji traje od 10.aprila do 11. aprila 2019. godine. Kandidati koji apliciraju za poslove imaju mogućnost da se upišu u elektronsku bazu podataka koja će biti stavljena na raspolaganje svim kompanijama- učesnicama nakon završenog sajma. 

Dugogodišnji partner sajma TOP JOB je Nacionalna služba za zapošljavanje.

Aplikacije Evi i Couch Coach osvojile su prvo i drugo mesto na takmičenju start up-a na SeeIT samitu u Novom Sadu. Različite su po svom sadržaju i ciljnoj grupi, a zajedničko im je atraktivnost, primenjivost i jednostavnost.

Infofest - Festival dostignuća u informatičkoj industriji biće i ove godine održan u Budvi, od 30. septembra do 5. oktobra. To je dvadesetpeto, pa tako i jubilarno okupljanje kompanija, organizacija i stručnjaka koji se bave IT industrijom direktno ili primenjuju njene proizvode u širem društvenom kontekstu u Crnoj Gori.  U programu Infofesta ove godine teme su raznovrsne, od opštih koje se tiču digitalizacije društva, zakonskih rešenja, i e-uprave, do pitanja veštačke inteligencije i zelenih data centara.  Program Infofesta možete pogledati na sajtu organizatora.

 

Seetest konferencija ove godine biće održana u Beogradu, 27. i 28. septembra u Hotelu Crown Plaza.

SEETEST konferencija je godišnji skup u kojem učestvuje oko 300 IT stručnjaka, poznatih autora i predavača iz oblasti testiranja softvera. Misija SEETEST-a je da prisutnima omogući razmenu ideja i uvid u oblast upravljanja kvalitetom softvera.

https://seetest.org

Data Science Conference, događaj povećen jednoj od najpopularnijih tehnoloških grana današnjice, nauci o podacima (Data Science) biće održan u Beogradu, u hotelu Hyatt i to 18. i 19. septembra 2018. godine.

https://datasciconference.com

 

Ovogodišnji #Digital biće održan 06. i 07. septembra u Beogradu, u hotelu Metropol.

Ova regionalna konferencija posvećena je trendovima u telekomunikacijama i medijima.

 Tokom dva dana konferencije biće odžano deset panela i nekoliko studija slučaja i prezentacija.  Stručnjaci iz različitih oblasti govoriće o trendovima u telekomunikacijama, medijima i tehnologiji, autorskim pravima u digitalnom dobu, kraljevima zabave u regionu, SVOD platformama, E-sportu, generaciji Z, strepnjama i nadama domaće IT scene, 20-godišnjici osnivanja kompanije Google i onome što dolazi iz naših garaža, ali i o greškama, padovima i ponovnim podizanjima uspešnih.

Potkategorije